Dröm om lantligt

31313_Mauritsgarden_hall

Idag är dagen då allt förändras

Idag är en stor dag. I mitt liv såklart, men kanske ännu mer i Snickarns. Han tycker det är lite läskigt, men tar det ändå med någon slags ro. För det är ett stort steg att ta att binda sig till en gård för resten av livet eller i alla fall de närmaste 20 åren. För idag skriver vi de sista kråkorna och för över köpesumman. Idag blir vi ägare till en 1,5 hektar stor gård i årets by i kommunen. Och de pengar vi lägger ner kommer vi antagligen aldrig att få igen om vi skulle vilja sälja, därför är detta ett stort steg för Snickarn. För vad som än händer i framtiden kommer han aldrig att lämna det där huset. För mig är det fjärde gången så jag börjar få rutin, men förhoppningsvis sista.

Och det här med rutin har jag kommit fram till är en stor tillgång i planerna för hur vi vill ha det. Första gången jag köpte hus var med Exet. M var inte ens ett år, hon tog sina första steg i det huset. Vi köpte det av Exets mamma och på den tiden var vi inte så högavlönade så vi gjorde i princip ingenting i det. Målade lite och satte upp nån ny tapet, men inget större. Och det var inte alls så mitt drömhus skulle se ut. Vi bodde inte där speciellt länge innan vi sålde det och flyttade för att plugga.

När jag pluggat halvvägs flyttade vi tillbaka och köpte hus nr 2. Här gjorde vi desto mer. Bytte fasad från eternit till trä, byggde altan och bytte kök. Vi flyttade dessutom på köket från ett rum till ett annat. Till altanen hade vi hjälp av min pappa, men resten gjorde vi faktiskt själva. Men det var ändå lite budget över det hela. Vi snålade på saker och prioriterade bort och resultatet blev ju såklart därefter. Och när vi var nästan klara och jag var gravid för andra gången kom Exet på att han ville skiljas.

Då köpte jag en lägenhet som jag bytte alla tapeter i. Fick det precis som jag ville ha det och trivdes jättebra, tills jag kom på att jag inte trivdes i staden och tog beslutet att flytta bort, bort, bort så snabbt jag kunde. Efter några flyttar till hittade jag ju det hus jag har nu där jag fick gå lös bäst fan jag ville. Och jag har gått lös! Rivit fyra väggar, bytt kök, bytt i princip hela golvet, satt in en kamin och fräschat upp så mycket jag hunnit. Det tog tre hus att komma på vad jag vill ha och vad jag inte vill ha, vilka detaljer som funkar, vad som är praktiskt, vad som är onödigt, vad som är livsviktigt och vad som är roligt.

I planerna för det nya huset har jag bättre koll och det är mycket roligare. Det är lustigt hur lätt man kan byta stil dessutom. I huset jag har nu är allt ganska stilrent och modernt, inga allmogelister och krusiduller och det är alltid så jag velat ha det. Jag har längtat efter att få skapa mitt hem precis så under alla år då jag flyttat runt. Men nu köper vi en Norrbottensgård från början av 1900-talet som förtjänar att få vara åtminstone lite tidstypisk. Så nu drömmer jag om vitt och lantligt och rustikt och blir förvånad över mig själv. Givetvis kommer det att bli en blandning av nytt och gammalt, men definitivt inte så slätt och högblankt som mitt hem nu är. Jag längtar att få sätta tänderna i det!

Och imorgon får jag det! Då blir en stor gård med den jag älskar, på en plats jag kommit att älska, min framtid.

Annonser

2 tankar om “Dröm om lantligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s