Avlägsna platser i världen…

Peru_Machu_Picchu_Sunrise_2

Inte för att jag vill ge dig så lång tid, men du har två år på dig…

Sist jag skrev låg jag i en hotellsäng i Side och ville att mitt nästa äventyr skulle bli med någon speciell vid min sida. Och jag har tänkt mer på det där med nästa resa. Charter kan vara skönt när man behöver en tillfällig flykt från verkligheten, en liten andningspaus, men det är egentligen inte min stil på resor. Så från och med nu ska jag försöka spara mer pengar för att om kanske två år ha sparat tillräckligt med pengar och semester för att kunna göra en ”riktig” resa.

En av mina stora drömmar är att resa runt i Sydamerika. Floder, regnskog, djungel, vattenfall, berg, spektakulära vyer, spännande vandring och då speciellt upp till Machu Picchu. Att få se en värld som är helt olika den man är van vid som jag tror skulle vara lika mycket en inre resa som en geografisk. Känslan av att stå där ett helt folk levt, på en plats som i framtiden riskerar att inte längre existera alls. Det räknas till ett av världens sju nya underverk och är definitivt det av de sju som jag helst vill se innan jag dör. Helst skulle jag vilja ha ordentligt med tid på mig, typ två eller tre månader så som Nya J brukar göra, men det kräver att man har råd att vara ledig från jobbet OCH betala resan och det ser jag inte riktigt på horisonten. Så om jag lyckas med tre eller fyra veckor är jag nöjd.

Men jag vill ju inte göra det ensam. Jag vill göra det med någon jag älskar och som älskar mig tillbaka. Jag vill göra det med någon som ser fram emot äventyret lika mycket som jag. Till och med någon som älskar det ännu lite mer än jag så att han får mig att göra saker jag annars inte skulle göra, som utmanar mig. Jag vill ha någon att drömma med, planera med och längta med, någon som också räknar ner dagarna som jag vet att jag skulle göra. Jag tror att resa tillsammans är ett ganska bra test på hur man fungerar i ett förhållande. Man delar det som är spännande, man delar det som är skrämmande, man delar det som är vackert och man tar hand om varandra. Man peppar varandra när det är tungt, när man har gått långt och är trött och blodsockret är lågt. Man delar triumferna när man klarat något som känts omöjligt eller när rädslan gjort att man tvekat.

Jag har varit singel i fyra och ett halvt år så frågan är ju om jag kommer att ha träffat någon innan jag vill göra det här… Tveksamt…

Annonser

5 tankar om “Avlägsna platser i världen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s