Samhörighet

couple-in-pool-1920x1080-wallpaper-

Nästa gång jag ger mig ut i världen vill jag ha dig vid min sida…

Värme, känslan av att tiden på något sätt står stilla, sand mellan tårna och ett hav som säger att jag ska lämna världen bakom mig för en stund. Mesta delen av tiden här så lyckas jag med det också. Solen värmer en lite frusen själ och tankarna fylls mest med trivialiteter som hur länge det är kvar till lunch och om jag borde lägga mig på mage snart. Jag kommer på mig själv med att irriterat glo på familjen med fem råttungar som placerat sig bredvid oss. De skriker, skvätter vatten och stör mig i min bubbla. Jag har kommit på att jag inte tycker om barnvänliga hotell trots att det var av just den anledningen jag valde det här, men nu ångrar jag mig för M är endast måttligt intresserad av vattenruschbanor. Hon hade nöjt sig med en pool och fri tillgång till Coca cola. Men trots att vi verkar ha hamnat i en tyskkoloni där personalen by default tror att vi är tyskar, så har vi det precis som jag önskade och behövde. En paus från verkligheten där jag inte fått det jag längtat efter och nu måste släppa taget om.

Tankarna har faktiskt mestadels hållit sig borta, men det finns ögonblick där jag kan känna djup ensamhet bland alla dessa människor och det är när jag ser par. Precis som med allt annat jag företar mig så har jag inga problem med att resa på egen hand, men kontentan är ju att jag faktiskt inte VILL göra det själv. Jag vill ha någon att planera med, någon att ligga där i solstolarna med, någons famn att smyga in i med vattnet omkring oss, någon att busa med, någon att hålla i handen på strandpromenaden, någon att kyssa i solnedgången. Samhörigheten och känslan av att finnas i någons tankar och hjärta. Så när jag ser något par som njuter av svalkan i poolen i varandras armar och han placerar en puss på hennes panna sticker det till lite i hjärtat och jag tackar högre makter för att jag kan gömma mig bakom solglasögon.

Då saknar jag den jag inte borde sakna. Då glömmer jag för en stund bort känslan av att jag faktiskt förtjänar mer än han är villig att ge. Då önskar jag bara att han var här bredvid mig och inte flera hundra mil bort i sin egen bubbla där jag inte får plats…

Annonser

En tanke på “Samhörighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s