Keep calm…

84864774198368650RWCe4dXWc

…and don´t think too much…

Precis när man börjar tro att det ändå kommer att lösa sig till det bästa i slutändan så kommer tvivlen smygande och så kastar man ur sig en fråga som får ett svar som ställer allt på ända. För när han för fjärde gången inom loppet av en vecka ändrade de planer vi haft kunde jag inte hålla mig längre. Känslan av deja vu var så total att jag var tvungen att fråga om vi var tillbaka där vi var i höstas. Svaret och det som kommit efter gör mig så förvirrad att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Vi hade ett samtal där vi för första gången sen i höstas verkligen pratade om OSS. Vi gjorde det oftare förut, men den här gången har jag varit rädd för att säga saker och ännu räddare för att fråga. Han säger att ingenting egentligen är annorlunda, för att sen säga att mycket ändå är det. Han säger att han verkligen ville komma till mig i måndags, men att han var så trött att han inte orkade. Och där har vi skillnaden mot i höstas. Då ville han inte, men visste inte hur han skulle säga det. Den här gången säger han att han verkligen vill träffa mig och det känner jag ju, så visst är saker annorlunda. Men sen säger han att han tycker om mig, fast kanske inte så som jag tycker om honom. För att i nästa sekund säga att han inte vill förlora mig.

Han vill fortsätta träffa mig och förstår att jag känner mig nedprioriterad. Jag sa att det inte handlar om att jag vill att han ska vara där hela tiden, men att jag vill veta att han tänker på mig åtminstone. ”Men det gör jag ju!!! Det tog jag förgivet att du visste.” Hur ska jag veta det??? Vi kom i alla fall fram till att vi måste prata mer om det här ska funka. Och han ska börja tänka mer och jag mindre. Så ett tag var jag ändå glad. Vi var ju inte helt över som jag ett tag trodde, men nu är det dags för en ner-dag igen.

Idag sa han att jag känner honom bättre än vad som är bra för då kan han inte ”myta”, för jag ser igenom det ändå. Svårt att avgöra om han tycker det är bra eller dåligt. Han sa även igen att han inte vill förlora mig, men startade meningen med ”även om det inte blir mer mellan oss…” Vad fan betyder det då? Betyder det att om det i framtiden visar sig att det inte funkar så vill han ändå inte förlora mig som vän eller betyder det att vi redan nu inte blir mer än vänner?

Jag har ju länge känt att han håller mig hemlig, men idag menade han att det gör han inte alls. Han säger att hans vänner vet om att han träffar mig, men varför är det då så svårt att ta in mig i sitt liv? Varför dela upp allt istället för att kombinera? Då skulle det bli mycket lättare att prioritera. Jag förstår inte. Jag är så förvirrad nu att jag i ena sekunden bara vill sluta andas för att han återigen är på väg bort, för att i andra sekunden ändå tro att det en dag kommer att bli vi på riktigt. Det som grämer mig är att om jag inte ställt den där förbannade frågan så hade vi bara fortsatt som vi gjorde och jag hade sluppit tvivla.

Så nu ska jag göra det jag ibland är väldigt bra på och ibland är uruselt dålig på. Jag ska ta det LUGNT! Inte pressa, inte fråga, inte visa min vilja, inte förvänta mig, låta honom andas, låta honom börja sakna, låta honom inse vad han vill utan min hjälp. För jag vägrar tro honom när han säger att ingenting är annorlunda. Han tycker om mig, ganska mycket skulle jag tro, han är attraherad av mig, han berättar saker för mig som han inte berättar för någon annan, han säger att jag känner honom bättre än han känner sig själv, han vill inte förlora mig… Jag MÅSTE våga tro på att han en dag inser exakt vad allt det egentligen innebär…

Annonser

3 tankar om “Keep calm…

  1. Vill inte måla fan på väggen men när jag läste det här tänkte jag wohaaa, exakt som Big!! Inte integrera med vänner även om dom vet, prioriteringen och sen säga att det inte kommer bli mer… Hoppas att det inte är så. Håller tummarna för det.

    • Jag vet hur det låter, det blir ännu tydligare när jag läser det också… Men jag känner att jag måste våga tro ett tag till. Hockeyn vi var på var ju ett första steg att kunna kombinera mig med vännerna, så vi får väl se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s