Pinky swear

imagesCA73JCFU

I pinky swear to always be your best friend…

Han har så mycket på sitt fat att han inte vet vilken tugga han ska ta och vilken tugga som är viktigast. Jag känner mer och mer att han verkligen VILL vara med mig, men ännu dyker saker upp som gör att jag skjuts ner på prioriteringslistan. Efter det som hände i onsdags när han inte kom och inte hörde av sig lovade han ju att söndag skulle vara bara min. Jag såg fram emot det så sjukt mycket, kanske för mycket nu i efterhand. För det blev ju inte som jag tänkt. När halva söndag gått skrev han att han inte hinner med någon längre tid med mig. Han hade glömt bort en familjemiddag så antingen kunde han komma en sväng innan den eller sent på kvällen efter middagen och han skulle inte kunna stanna över natten. Jag tyckte ju både och såklart. Han kom innan middagen, men kunde bara stanna en timma.

Den lilla timman var dyrbar för det vi pratade om gjorde att jag börjar förstå vad som förändrats inom honom. Hans allra bästa vän är gift och har barn. Hans bröllop är det enda bröllop han gråtit på och han har alltid varit avundsjuk på det hans vän har med sin fru och det är att de i grunden är bästa vänner. Så vi pratade om det, att den man lever med ska vara ens bästa vän. Det är viktigast enligt mig också. Och för att man ska kunna vara det måste man kunna prata med varandra på riktigt vilket inte alla par kan. Men vi kan. Trots allt strul och alla stormar som drabbat oss har vi ända från början och genom allt i grunden alltid varit vänner. När övriga känslor flammat upp eller helt enkelt dött ut har vi alltid haft vänskapen kvar. Det är det jag tror att han börjar inse. Någon mer lojal vän än jag lär han få leta efter.

Och jag har sagt det förut. Jag är inte en person man blir störtförälskad i utan snarare någon som bit för bit kryper under skinnet och när jag väl tagit mig in brukar jag få stanna där. I grow on people. Ett tag var det en liten sorg, för vem vill inte vara den där som killar faller för direkt? Men med tiden har jag insett att jag hellre har det så här för den kärleken som växer fram känns mer äkta och djup. Den växer fram ju mer någon lär känna mig och det måste väl ändå vara det bästa? Han vill ha det som hans kompis har med sin fru och jag tror att han börjar se en skymt av att han kanske skulle kunna få det med mig. Jag säger inte att det är så, för än har vi en lång väg att vandra, men den här gången går vi i alla fall åt samma håll.

Annonser

En tanke på “Pinky swear

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s