Merry f*****g Christmas

untitled (3)

Should I leave a note this time or leave you hanging so I could change my mind..?

På julafton gav jag mig själv ett löfte; om jag fortfarande är så här bedrövligt singel nästa år ska jag fly julen och åka utomlands. Där jag slipper alla känslor jag inte vill känna, där jag slipper se och höra saker jag inte vill och där jag slipper allas bekymrade blickar för att jag är ensam.

Inte nog med att lördagen var kaosartad på det sätt jag redan beskrivit så fick jag även höra saker som jag inte ens vill ta i min mun och definitivt inte vill skriva här. Jag är tveksam till om jag nånsin kommer att kunna säga det till någon, jag vet att jag borde för det tynger mig och jag vill egentligen, men jag vet inte. Vet inte vem jag skulle klara av att säga det till. Och hur. Jag ville inte höra det nu för det gjorde julen till något jag inte brukar tycka den är; förknippad med ensamhet. Jag fick en till börda att bära som jag inte vet hur jag ska bli av med.

Av ovan anledning var jag på ett ruttet humör på julafton när det var dags att åka till KusinVitamin för julbord. Och direkt jag klev in i deras hus kunde jag känna spänningen i luften. Hennes karl är inte min favorit och han har dessutom ett taskigt humör. Han tror att det bara är KusinVitamin som överreagerar, men jag märker det också. Han osar. Man kan höra hur han försöker att välja sina ord noggrant, men han misslyckas med att dölja tonfallet. Mästrande, irriterat och nedlåtande. Jag kunde se på min kusin att hon inom sig räknade många gånger till tio för att inte låta honom trigga henne. Och inom mig byggdes ilskan upp. När han för femte eller sjätte gången inom en dryg timme sagt saker åt henne som var med allt annat än kärlek fick jag nog. Jag sa åt honom att lägga av annars går jag, att jag inte orkar höra mer. Han har nog aldrig hört mig höja rösten, det händer inte så ofta, så jag kan tänka mig att han blev lite chockad. Efter det var han hur trevlig som helst. Merry fucking Christmas!!!

Igår hade jag väl en halv tanke på att gå ut, men det slutade med en filmkväll i mjukisbyxor och yllestrumpor hos KusinVitamin där vi båda fick prata ut om allt. Jag om Mafi och Nya J och hela baletten på lördag(utom det tyngsta) och hon om sitt åskmoln till sambo. Jag insåg dessutom att jag mest ville gå ut för att jag visste att Mafi skulle vara där. Vaddå sadomasochist? Vad trodde jag skulle hända? Att han helt plötsligt skulle se mig och vilja vara med mig och inte ragga upp små dockor? Bitch please… Så här i efterhand är jag ganska nöjd med mitt beslut. Det finns faktiskt en gräns för vad man orkar med inom loppet av tre dagar.

Jag som hade börjat släppa honom och genuint känna glädje och så var han tvungen att öppna käften. Kunde han inte bara hålla det inne och låta mig fortsätta gå dit jag var på väg? Nu får jag börja processen om från början igen, men den här gånger tänker jag inte låta honom veta det. Jag tänker bara gå. Merry fucking Christmas!

Annonser

4 tankar om “Merry f*****g Christmas

  1. Vad skönt att du och KusinVitamin fick tid för att prata ut. Myskväll var nog ändå rätt val med tanke på allt. Sänder styrkekramar till både dig och kusinen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s