Fast i en fantasi

…men snälla låt mig stanna där. Bara ett litet tag till…

Sorgens alla steg. Jag har gått igenom dem förut så jag känner igen allt. Förnekelse, ilska, förhandling, depression, acceptans… Kanske inte alltid i den ordningen, men de kommer förr eller senare. Just nu är jag inne i någon konstig version av förnekelse. En förnekelse där jag är fullt medveten om den och inte gör något för att komma ur den. Den känns trygg att vara i, men jag trodde att förnekelse skulle vara omedveten..?

Jag skyller på min tro på ödet, att allt har en mening, och den där känslan i maggropen som säger mig att det här inte är över än, att sista kapitlet inte ännu är skrivet. Just nu känns det som det gjorde under våren när jag väntade på att han skulle lämna henne. Saker han sa och gjorde fick mig att backa undan, släppa taget och försöka glömma. Jag strävade mot dagen då tankar på honom inte längre gjorde ont och jag tog mig dit till slut. Men han fanns alltid där djupt inne, gömd i en vrå han lätt kunde krypa ut ur när helst han ville och genast var hjärtat vidöppet igen. Exakt så känns det nu. Att jag måste sträva efter den dagen igen, men att han ändå alltid kommer att finnas där. För det här kan omöjligt vara slutet.

Att ha den tanken gör det lättare även om jag rent intellektuellt vet att den är vansinnigt ologisk. Den logiska delen av mig kan gissa hur det här kommer att gå. Han kommer att vara ensam ett tag, göra de saker man gör som singel. När han är hel igen kommer han att träffa någon som han känner att han kan släppa det förflutna för att få vara med. Och det kommer inte att vara jag. För askungesagor existerar inte. Det är jag fullt på det klara med. Ändå känns tanken trygg och lugnande, att han en dag kommer att komma tillbaka. Jag måste bara vara stilla fram till dess. Så länge förnekelsen underlättar min vardag och hindrar mitt hjärta från att falla i bitar, så kommer jag låta den vara där. Som en kombination av förnekelse och förhandling. Om jag låter mitt hjärta tro att det ska bli älskat en dag, så kanske kniven som är på väg in inte kommer att hugga så djupt.

Annonser

En tanke på “Fast i en fantasi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s