Det är inte så här det ska vara

Jag ska inte behöva tvivla. Då är det inte rätt…

Jag skrev sist att jag inte trodde att han skulle höra av sig alls mer efter vad jag sett på lördag natt. Söndagen var dödstyst, men jag såg ett foto på Instagram taget på natten efter att jag sett dem gå genom stan. Ett foto som sa mig att han i alla fall inte stannat med henne. På måndag morgon fick jag äta upp mina ord för då kom ett sms där han skrev att han hamnat i deeptalk med en kompis ex och inte var hemma förrän 5 på morgonen.

Trots att jag nu visste att det jag sett mot alla odds inte var som jag trott, så var det ändå något som kändes dött. Jag gav honom en knäpp på näsan och sa att han faktiskt kunnat svara på sms:et och sagt som det var istället för att bara dissa. Då drog han en lögn och sa att han inte sett det förrän på morgonen. Jag vet att han ljög för att jag såg honom med telefonen i handen den natten. Han kan omöjligt ha missat det, men jag orkade inte verka som att jag har koll på varenda steg han tar så jag släppte det. Men inom mig har något ändå slocknat.

Även om han inte gjorde det jag trodde, så struntade han i mig. Han skötte inte sina kort snyggt och han nonchalerade mig ganska grovt. Att han hörde av sig på måndag säger egentligen ingenting mer än att han inte vill att jag ska vara arg eller ledsen. Inte för att han bryr sig så mycket om mig utan för att han är konflikträdd. Han kan inte stå ut med tanken på att göra folk illa så han gör det som han tror krävs, inte det han verkligen vill. Och kråksången i det hela är ju att han gör mig ännu mer illa så här.

Jag håller på att förlika mig med tanken på att vi är över. För även om han ibland dyker upp som gubben i lådan och även om han ibland skickar ett sms utan att jag ber om det, så kvarstår det obestridliga faktumet att det inte är nog. Det finns en enkel regel som jag oftast har svårt att följa fast jag vet att den är sann: Den som är intresserad hör av sig. Den som vill vara med dig ser till att det blir så… Och det gör inte han.

Annonser

4 tankar om “Det är inte så här det ska vara

  1. Blir så trött på sånt här. Tror många bara vill ha kanalerna öppna lite och ändå leka runt. Bekräftelsesökeri. Var ärlig säg att jag vill vara själv, leka runt what ever. Hellre en sårande sanning än lögner som till slut gör att man vill döda den andra (neeej jag talar inte av egen erfarenhet ;))

    Skitkarlar. Tror jag håller dom på avstånd ett tag till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s