Längtan

Jag önskar att jag visste om du ens känner en bråkdel av samma längtan som jag…

Längtan är ett vackert ord. Det är ett ord som kommer ut nästan som en viskning. Rullar av tungan och fyller luften med känsla. Det är vackert för att det förknippas med glädje. Efter en första flyktig tanke kanske man ler åt ordet, men inte när man är fylld av känslan.

Längtan grundar sig i kärlek, men är fylld med så många andra känslor att den blir svårhanterlig. Och det svårhanterliga är inte alltid vackert. Min längtan väcker rädsla och osäkerhet. Rädsla inför att känna för mycket och aldrig få det besvarat. Osäkerhet inför mitt eget värde i hans ögon, att han ska känna mer för någon annan. Min längtan föder rastlöshet och irritation. Rastlöshet över att tiden går så sakta när tanken är fylld av honom. Irritation över att inget händer när jag vill att det ska hända. Min längtan väcker tvivel och misstro. Tvivel kring hur jag uppfattat det han sagt och gjort. Misstro kring hans intentioner. Min längtan väcker sorg och tomhet. Sorg inför det faktum att han inte är min. Tomhet inför tanken på hur mycket jag saknar i mitt liv.

Den delen av min längtan känns inte vacker, den känns bara tung. Men så länge jag är medveten om det kanske jag kan hantera det. För även om längtan väcker så många andra mindre trevliga känslor så grundar den sig i så mycket annat. Den kommer från hopp och tilltro. Hopp om att jag äntligen ska få känna allt det jag vill och få det besvarat. Tilltro över att han verkligen kommer att känna samma för mig en dag. Den kommer från styrka och självkänsla. Styrka från det faktum att jag klarar mig oavsett. Självkänsla från all bekräftelse han faktiskt gett mig. Den kommer från glädje och spänning. Glädje över hans existens. Spänning av alla tankar han väcker hos mig. Men först och främst kommer den ur kärlek. Och vad kan vara vackrare än det?

Annonser

En tanke på “Längtan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s