Förändring

Han har förändrats, det har jag med. Har du?

Han hade antytt det och jag hoppades att det verkligen var så. Att tiden borta förändrat honom, att han på något sätt vuxit upp, att han värderat om vad som är viktigt och vad han vill med livet. Den första förändring jag märkte var att han var nära att börja gråta när hans bror förstörde hemkomsten. Han brukar bli irriterad och säga ifrån, han brukar tjura ihop och sluta prata, han brukar bli trött och gå och lägga sig, han brukar dricka mer och försvinna från alla andra, men han brukar aldrig bryta ihop och gråta, visa sig svag.

Det andra jag märkte var på dansgolvet igår. En av tjejerna i sällskapet var ganska tydlig med vad hon ville och han brukar inte vara den som tackar nej och speciellt inte till vackra tjejer som jag vet att han tycker att hon är. Hon klängde på honom och gjorde allt för att få hans uppmärksamhet utan att se de tecken jag såg. Han duckade undan, höll henne lite ifrån sig, grimaserade mot mig över axeln på henne, försökte involvera mig i dansen när hon tog allt utrymme runt honom. Jag kunde se att han inte ville, men tänkte att det kanske berodde på att jag var med. Men även det förvånade mig för det har aldrig varit ett hinder förut. Han har flörtat, tafsat, hånglat, gått hem med tjejer mitt framför ögonen på mig förut.

När stället började stänga och vi satt på terassen utanför fick vi en chans att prata. Han frågade vad jag tänkte om stunden på dansgolvet. Jag skrattade bara och sa att hon vill ha honom. Då skakade han på huvudet. Men du vill inte? frågade jag. Han sa att han bryr sig om henne, men vill inte. Du såg det va? frågade han. Och så kom den delen av samtalet som visade den största förändringen. Han ville att jag skulle hålla det mellan oss, det han var på väg att berätta och självklart gick jag med på det. Han sa att han har träffat någon. Någon han tycker om och känner att han vill vara lojal mot. Han vill för kanske första gången inte riskera att förstöra något genom att ligga med någon bara för att han kan. Han vill ta det lugnt med den här tjejen och inte skynda fram något, men tyckte att det skulle kännas fel att ligga med tjejen som stötte på honom.

Det var med väldigt blandade känslor jag tog emot det han sa. Jag var glad att han kände att han ville dela det med mig och ingen annan, jag var stolt över att han äntligen kunde känna sådan lojalitet mot någon, men en del av mig kände en förlust. Även om vi haft våra berg- och dalbanor har han alltid funnits där när jag behövt honom. Om han verkligen blir kär vet jag att han kommer att ge allt för den tjejen. Han är en sån person. Han säger att vi kommer att kunna umgås som förut, men jag vet att det inte kommer att bli så. För jag har varit kär förut, det har inte han.

Men känslan av förlust kommer att gå över, för jag känner att vi har fått en annan slags relation nu. En där riktig vänskap har största pusselbiten. Och för min egen skull kanske det är bäst så här, även om en sommar i hans sällskap hade kunnat bli mycket mer intressant om sex fanns med i bilden 😉

Annonser

4 tankar om “Förändring

  1. Förstår att du har lite blandade känslor över det han berättade! Men ändå roligt att höra att han har ändrat sig för en tjejs skull! Det finns hopp om karlarna ändå!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s