Värmen sprider sig

Ska jag verkligen våga tro att det är du?

Jag trodde faktiskt och ställde mig in på att dag 5 skulle bli ganska händelselös. Kanske att han skulle gå förbi fönstret och hälsa, men inte så mycket mer än så. Det visar sig att det är skillnad på att hälsa och att hälsa. Skillnaden sitter i hur saker han gör får mig att känna. När han kom kunde jag se att han gick själv så jag räknade med en blick åtminstone. Det jag fick var en lång blick, ett spjuveraktigt leende och en blinkning… Och känslan som fyllde min kropp då är obeskrivlig. Värme och glädje in i varje gömt hörn av mitt inre.

Och det slutade inte där. När vi pratade igår gav jag förslaget att han kommer förbi och i alla fall sitter i fikarummet ett tag efter lunchen även om han pga sin irriterande kollega inte vill komma med in på kontoret. Så när den irriterande kollegan, sin vana trogen, idag kom in på kontoret gick jag ut till fikarummet. Och där satt han… 

Jag kan känna hur det frusna hjärtat som blivit min avatar sakta börjar knaka i fogarna och krackelera i sitt yttersta lager. Ljuv värme börjar sippra in och tina upp det som djävulen i ryggraden lyckats tämja. Och det som skrämmer mig mest är att djävulen inte är speciellt högljudd i sina protester. Han petar lite ibland, men inte alls som han brukar. Om inte ens han protesterar, vem ska skydda mig då?

Hur långt in ska jag våga låta värmen stråla? Jag minns att jag en gång hade ett hjärta som lätt lyfte på sina vingar och flög vilt omkring i bröstet på mig, men det är längesen. För det gör ont att bryta vingarna och störta. För varje gång blir flygturen lägre och lägre och lugnare och lugnare, av risken för att åter falla ner i avgrunden. Ska jag verkligen våga låta honom få komma in och en dag kanske till och med få sträcka fram handen och röra vid det hjärta som så länge varit fruset? Jag vill ju inget annat, men det finns så mycket hinder i vägen. Saker som kan orsaka mig så mycket mer skada än jag varit med om.

Med Kebne var jag svag, men samtidigt stark. Jag var stark nog att be honom gå sin väg helt för att jag visste att jag var för svag för att kunna låta bli att falla. Jag visste att han skulle komma att såra mig mer än han redan gjort om jag lät honom stanna. Det här är ännu farligare med så ofantligt mycket större potential att krossa mig. Jag är starkare nu, men ändå rädd. 

Vad vill han? Vad känner han? Var är vi på väg?

”Du får inte riva mina murar som jag omsorgsfullt har byggt om du inte skyddar mina drömmar så att jag kan somna tryggt.

Du får inte andas på min panna, inte få mig falla mer om du inte sen kan stå för all den oreda du ger.

Du får inte röra vid mitt hjärta som om allt var uppenbart, men jag önskar inget hellre än att du gör emot mig snart…”

Annonser

2 tankar om “Värmen sprider sig

  1. Skulle säga dig att du INTE ska inleda något med honom eftersom han ändå har flickvän. Men hur lätt ÄR det när hjärtat har valt?! Man kan inte rå för att man blir kär i någon. Det är så… Tyvärr..
    MEN försök rationalisera hjärtat med din hjärna ibland. Var mjuk ibland, men hård lite oftare.. Du har rätt att ställa krav! Låt dig inte försvinna med hans flörtande!

    Men jag förstår.. Det är fasen inte lätt! Stor kram

    • Du har helt rätt! Jag tänker absolut inte inleda något med honom så länge han är där han är. Där går min gräns. Beror iofs på vad man menar med att inleda något… Jag skulle inte gå in i något slags förhållande med honom som innebär sex osv innan han har rett ut sin situation. Jag kan låta honom lära känna mig, prata, flörta(men bara lite) och få honom att se att livet kan vara lättare, men han kommer aldrig få äta kakan och ha den kvar om det är det du menar? Jag är bara rädd att jag ska känna för mycket även om vi inte inleder ett förhållande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s