Jag är grym

 

Anything worth having doesn´t come easy

Natten mot måndag sov jag som en kratta. Jag drömde om honom och hur första mötet skulle bli. Det var inte en trevlig dröm. Halv sex vaknade jag med huvudvärk och bestämde mig för att ta mig ut i friska luften när jag en gång var vaken. Den enda fördelen med att vänta på något. Jag gjorde samma sak efter kvällen med Kebne då den fula ankungen blev en svan.

Dag 1: Jag mådde illa när jag körde till jobbet. Var disträ och hopplös de första timmarna. Sjukt nervös. Skakande händer, svårt att andas, skenande puls. Jag ville inte vara med om den dagen alls. Jag ville inte existera just då. Jag ville glömma allt och aldrig mer utsätta mig för prövningen att känna något för någon.

När jag såg honom komma utanför fönstret var känslan nästan outhärdlig. Han kom, han gick, han vände inte ens på huvudet… Trots att jag innerst inne vetat att det antagligen skulle bli så gjorde det fruktansvärt ont. Ledsen, besviken, liten…

Dag 2: Hoppet steg givetvis ändå lite grann. Kanske var han bara nervös han med… Han kom, han gick, han såg återigen bara rakt fram… Dessutom kom chefen in med ett jobbrelaterat papper från honom som han egentligen skulle ha gett direkt till mig. Då blev jag arg, och beslutsam. För att vi i fortsättningen ska kunna arbeta på samma ställe och han ska våga komma in på kontoret som han brukar så kände jag att jag var tvungen att ta tag i det. Min vana trogen antar jag. Ren luft, säga mitt, få avslut…

Jag frågade hur han mådde och om han hade ångest efter helgen. Jag sa att jag bara ville rensa luften och säga hur jag tänker. Att jag är intresserad, men att jag vet att han har flickvän och respekterar det. Det är helt upp till honom hur han vill göra och jag kommer inte att göra det svårare, men att vi måste kunna fungera som vanligt på jobbet och vara vänner. Han måste våga visa sig och inte undvika mig. Vill han glömma det som hände så gör vi det.

Jag trodde ett tag att han inte skulle svara, men det kom ett svar och ett utförligt sådant också… Han hade inte direkt ångest. Han sa att jag är grymt attraktiv på alla sätt och vis men att det utan alkohol antagligen aldrig hade hänt…just för att han har flickvän. Och att det aldrig hänt förut heller. Han trodde att det blev som det blev för att de har det strulig + att jag är grym + alkohol. Inte för att han vill skylla på det men jag förstår säkert… Sen skrev han att han inte tänker undvika mig på något sätt. Det som har hänt har hänt och vi får se hur det blir, men till att börja med är vi vänner.

Jag svarade att min del i del hela nog heller aldrig hänt om jag varit nykter, så jag förstår absolut. Då skrev han att vi kanske måste dricka oftare haha…

Efter det kände jag mig ganska varm i hjärtat. Självklart vill jag ju att detta ska gå min väg helt och fullt ut, men jag tror det viktigaste jag fick ut av det var att jag inte endast var en stor ångest för honom. Min skräck var att han skulle ångra sig så djupt som coyote ugly, men det gjorde han ju ganska klart att det inte var så. Jag har inte dålig självkänsla egentligen, men efter allt som hänt så gungar båten ganska lätt. Att höra det här från honom gjorde min tillvaro mycket trevligare. Oavsett hur det blir så vet jag att han ärligt kände något.

Dag 3: Hjärtat var några ton lättare och sömnen återfann sig till natten. Men nervositeten när klockan närmade sig ödestimmen var ändå stor. Så när jag såg honom komma frös jag nästan till av all spänning i kroppen. Han kom, han gick… han vände sig mot fönstret med ett stort leende och vinkade. Små segrar…

Dag 4: Första gången han gick förbi var han mitt i samtal med några andra. När han gick tillbaka hann jag bara se hans ryggtavla. Några minuter senare godkände han mig som vän på Fb. Något jag inte trott att han skulle göra eftersom det antagligen leder till korsförhör av flickvännen. Ett tag senare var det dags för mig att göra entré på hans territorium som jag gör några gånger per vecka. Och plötsligt var vi ensamma… Vi pratade om det som hände och vad han känner och hur han tänker. Han har inte berättat för henne, kan inte bestämma om han ska det eller inte. Han vet vad han måste göra och att berätta kanske bara gör det värre. Han behöver tid och det förstår jag. Han frågade om jag hatar honom. Jag svarade att det är lätt för mig att säga vad han ska göra och att det är ganska frustrerande att vara jag, men jag hatar honom absolut inte. Och han förstår mig med.

Vi pratade i ca 20 minuter innan vi fick sällskap. När jag gick gav han mig en kram och sitt otroligt charmiga leende… man kan ju inte annat än att smälta. Jag går som på moln just nu. Jag trodde jag skulle få ta det som hänt och fint paketera det i en liten ask att gömma i hjärtat och bara ta fram när jag ville ha något ljuvligt att se på. Jag trodde jag skulle få glömma tanken på en framtid, bara minnas det lilla och gå vidare från det. Nu känner jag tillstymmelsen till fladder och det gör mig livrädd. Vill jag få detta hopp? Kan jag låta honom röra vid saker som sover när jag inte vet om han väcker en saga eller en mardröm?

Annonser

2 tankar om “Jag är grym

  1. Men shit.. Vilken svår situation! Det är ju superunderbart att någon man är attraherad av är det tillbaka. MEN att han har flickvän komplicerar ju allt! Jobbigt bara att vara den andra som väntar på att kunna få lite mer. Få det på ett icke, hemligt vis. Förstår att din hjärna måste vara helt överhettad av all tankeverksamhet angående detta.

    • Överhettad var ju en bra beskrivning 🙂 Jag som tänker febrilt alltid har ju totalt kaos nu. Jag vill såååå gärna att det här ska vara sant men när jag tänker på hur djupt sårad jag kan bli så vill jag bara gråta 😦 Det ska tydligen inte vara lätt att våga älska igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s